söndag 31 augusti 2014

Regnkaos

Malmö svämmade över i morse! Från tydligen ingenstans kom 88 mm regn, för SMHI gick inte ut med någon varning! 


Stackars grannar och alla andra som fått sina hem förstörda! 

Hugos dop





Igår var det dags för dop, och det var en underbar dag! Hugo var sötast och duktigast i hela världen, och hans fina föräldrar var så glada och nöjda. 




måndag 25 augusti 2014

Välkommen tillbaka

Tror mina kollegor saknat mig riktigt mycket för jag fick ett varmt mottagande idag. 206 vattenfyllda, fasttejpade plastmuggar över hela skrivbordet.......



Är riktigt imponerad över deras uppfinningsrikedom, men jag tror det tog längre tid för dom att rigga allt än vad det tog för mig att få bort det :) 

Och jämfört med mitt lilla "prank" så är detta på en helt annan nivå! Game's on ;) 

söndag 24 augusti 2014

Så var det slut

Imorgon är det dags och börja jobba, 5 veckor var jäkligt najs :) och det gör jag gärna om!!! Snart!!! 

Sista dagen har ägnats åt en rejäl sista sovmorgon, tvätt, städ och lite annat fix. Linas matkasse har precis anlänt så nu är jag redo för första arbetsveckan :)
Bring it on ;) 

Whiskyprovning

Igår var det träff hos föräldrarna för att äta gott och prova whisky. Vissa hade ölprovning istället. 


Vi åt, drack och puffade cigarr halva natten :)

Innan vi åkte dit, så tyckte jag att jag ville ha ett kort på mig och mannen........
Det gick sådär.......





torsdag 21 augusti 2014

Närmar sig slutet

Semester 2014 har svängt in på upploppet nu. När skithustunnan e full och bromsarna på bilen lagt av, då är det läge att bege sig mot stan. 


Så nu pressar vi ut det sista ur denna semester, eller njääää efter bilmekanikern fått betalt så kanske vi mer ska fokusera på hemmaativiteter dessa sista dagarna :( 

måndag 18 augusti 2014

Sommaren är slut....

Och fort gick det!!! 
I onsdags var det denna klädseln som gällde för mig.....har typ gått i denna outfit hela sommaren, men nu är det nog slut på det. 


Nu är värmeljusen tända, allt för att få lite värme. 


Men jag ska inte låta vädret påverka min sista semestervecka! För joooooo jag har mer semester :)!! 
Så igår trotsade vi regn och blåst och såg Världens snabbaste allsång på Malmö festivalen. Så himla kul och bra dom är!! Så nästa år hoppas jag få se dom på en scen och inte i ett litet knökfullt tält!

Ja just det, sonen är hemma från sin utlandsvecka :) !! Denna gång med en stukad fot.....suck!!! Men skönt att han kollar hur sjukvården fungerar i alla länder han besöker, så kan andra åka dit och vara lugna! 


lördag 16 augusti 2014

Festivaaaaal i stan ida

Varit på festivalen med flickorna idag. Det mesta var sig likt tyckte vi. Möjligtvis var där fler burkplockare än besökare denna dag. Och en massa barnfamiljer med barn som gråter o skriker och föräldrarna är skitsura och irriterade, riktig mysig familjegrej den där festivalen ;) 


Vi testade nått nytt, Bubbies. De fanns i många smaker, och vårt betyg tror jag blev 1, eller möjligtvis minus 1! 

torsdag 14 augusti 2014

Allt-i-allo

De senaste dagarna har vi både varit effektiva och sociala med grannarna. Oljat trädäck, ätit ibblakauga, tvättat husfasad, klippt gräs, grillat, plockat kantareller, trimmat, ätit ibblakauga (jaaaa igen), klippt buskar, kapat träd och där emellan solat lite :)


tisdag 12 augusti 2014

Roadtripp


Idag blev det en utflykt till Mörrum, ett ställe där vi var en hel del när barnen var små.

Det mesta var sig likt, massor med tyskar överallt. 



I detta huset fick sonen sin första tand och sov sin första hela natt, nån gång i maj 1992. Hade nog aldrig kommit ihåg detta om det inte just skedde där ;)


Och vi har en del foton på dom alla tre när de står under denna skylt.

söndag 10 augusti 2014

Jeans

Köpte nytt lack häromdagen och måste tipsa om detta fräcka lack! Jeans från Loreal! Det blev precis som jeanstyg på naglarna! Asfräckt!! 

Flytta till Mars??

Såg två svenska killar på morgonTV som har ansökt om att få bli uttagna att få flytta till Mars.....alltså flytta dit och aldrig mer komma tillbaka!!! De vill bli uttagna för en enkel resa dit och försöka överleva där. De skulle resa i 6-8 månader för att komma dit, sen får de bara vistas ute på Mars 1 timme om dagen för annars dör de. De ska bo i små moduler och efter två år så ska det komma upp nya människor och på så sätt ska dessa bygga en mänsklig koloni på Mars....
Den ena av dom var gift och hade en son som kommer att vara 13 år när hans far ska flytta till Mars....men tjena!!!! Han menade att om han blir uttagen så kommer hans son och växa upp med att detta ska komma en dag och då blir det självklart för honom att han aldrig mer kommer att få se sin far!!!??? 
Varför sticker han inte redan nu??? Långt in i den djupaste skogen och gräver ett riktigt, riktigt djupt hål och kryper ner i det så han aldrig mer kommer upp igen???!!

http://www.mars-one.com
Här finns info för er som går i flyttankar. 

lördag 9 augusti 2014

Sommarens bästa inköp



Eller kanske inte det bästa, för jag vet inte vad jag ska ha i de små flaskorna men, sommarens finaste inköp då istället?!?!! 

Liten utflykt

Var väldigt många år sen jag var på Christinehofsslott så när min kollega kom upp och hälsa på så passade jag på att visa henne detta fina slott! Och även lite historia om Alunbruket fick vi en dos av, trots fluginvasionen, men de trivdes bäst runt Cecilia....undra varför.... ;)





Efter så satt äggakakan på Gästis som en smäck! Jaaaa jag vet, det är omgång två på tre veckor! Men vad gör man inte för sina gäster ;)

tisdag 5 augusti 2014

I stan

Varit hemma i stan några dagar för att pussa på barnen, laga mat till dom och  tvätta till oss. 


Hade även en lunchdate med min syster. Testade Frozen Yoghurt, syrrans var lite nyttigare än min.... 


Fick även handlat ett par sandaler, även om sommaren kanske snart tar slut, så var dessa oemotståndliga! Och ett jeanslack blev det också :)


söndag 3 augusti 2014

Pressa

Solen håller på att gå ner bakom granarna. Varit på stranden hela dagen, grillat och ätit god mat. Lapar nu de sista strålarna....perfekt söndag! 


Och de bästa är att det är 3 veckor kvar på semestern :)

lördag 2 augusti 2014

Nya saker

Vi har ett tema på denna semestern, vi ska göra nya saker! Uppleva nya saker, köra på nya vägar och göra sånt vi inte gjort innan. 
Igår åt vi gatuköksmat på kajen på Simrishamnsvarvet kl 21.......väldigt nytt och väldigt otippat! Tror dock inte att detta kommer att upprepas. 




fredag 1 augusti 2014

Jobbigt


Idag fick han för sig att olja trädäcket så jag fick flytta ner på gräset.....jobbigt!!