fredag 30 mars 2012

Möllan vs City

Har i dagarna två roat mig utanför hemmet, jobbet och gymmet. Härliga, underbara vänner och mycket skratt vid båda tillfällena, MEN nu tänker jag klargöra vissa saker med att gå ut och käka och dricka i den här staden. Och varför jag är en "Möllan" typ, för det är dit vi kommer att nå.

Så...dag 1 var jag och en väninna på Lemongrass, en trendig, hypad, restaurang inne i city. Vi kom en onsdag klockan 6 utan att bokat bord och där var fullt! Vi erbjöds plats i loungen, som är ett avgränsat område precis innanför dörrarna med soffor och låga bord. Ok...vi satte oss där, kändes som man satt i lekrummet på IKEA och åt för man hade bordet under hakan för soffan var så låg. Deras mat är asien inspirerad, så jag tog räkor med grönsaker och tomatsås. Jag fick 5 räkor som stod (!) tjusigt på tallriken, i en sås som smakade som Barillas färdiga tomatsås på burk. Grönsakerna var en hög wokad blandning av färska och frysta vilket gjorde att allt var ganska geggigt. Till detta så fick vi 2 matskedar ris i en jätteskål, som knappt fick plats på det lilla bordet, att dela på. Jag tog husets vita vin och för de 80 spännen för ett glas så borde det varit välfyllda glas, men icke. Mätt blev jag inte så det krävdes även dessert och då tog jag en creme brulé som smakade lakrits med hallonglass. Det smakade gott men efter två teskedar så var den lilla skålen slut. Summan för detta kalaset blev 500 riksdaler. Jag var inte mätt, mina smaklökar hade inte ens gått igång lite men sällskapet var trevligt.

Så nu till dag 2....bar det av till Möllan och då restaurang Möllan som är en klassiker. De står ståndaktiga i sin meny med bara ett par byten om året. Man kan inte boka bord utan man måste vara där när de öppnar vid 5, speciellt om man är ett större sällskap. De har oxå en loungavdelning som är längst inne i restaurangen där man kan sitta i väntan på ett bord eller för att man lämnat sitt bord till ätande gäster. Menyn sitter på en whiteboardtavla mitt i restaurangen, man beställer i baren och betalar allt där när man är klar för kvällen. Igår tog jag en av deras klassiker, oxfilé med pommes, vitlökssmör och en underbar sås. Fick en rejäl bit kött som kanske kunde varit lite rödare men det var så mört så man kunde lätt skära med smörkniven. Sallad och bröd fanns så klart oxå att ta. Till detta, och innan och efter, drack jag öl. Någon dessert orkade jag inte ens tänka på, trots att de har min favorit friterad camembert. På slutet tog vi en flaska rödvin och delade på i väntan på att bussen till Svedala skulle avgå. Och för detta kalaset så fick jag betala 500 spänn, precis som kvällen innan, men jag var betydligt mer mätt och nöjd. Så även mina smaklökar.

Summa sumarium: Möllan är min grej! Nära jobb, nära hem, avslappnat folk, trevlig personal och bra priser.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig. Varför gå över ån efter vatten. Vi har det så bra här på Möllevången.

    SvaraRadera