tisdag 21 maj 2013

Reaktion

Kravaller, bilar sätts i brand, skadegörelse och hotfulla situationer. Stenar kastas mot polisen. Polisen är där för att förhindra att allmänheten skadas, för det är deras jobb. Men i många artiklar, TV-inslag och intervjuver så finns antydningen att det är okej, det är okej att orsaka upplopp och kravaller för de som gör det är ungdommar som är missnöjda. De känner sig svikna, de har inga jobb. Men om det hade skett efter en fotbollsmatch så hade detta beteende varit rent förkastligt! Men för att detta är en effekt/reaktion av politikernas beslut så är det okej. Vad är skillnaden? Varför är det mer okej med ett sådant beteende för att det är riktat mot samhället? 
Alla vet att de som gör detta vill ha en reaktion, och de som får stå där mitt i deras vrede är polisen. Och polisen får reagera för det är deras jobb att stå där! Vem av oss andra vill byta plats med polisen? Inte jag i alla fall! 
Det är polisens jobb att skydda allmänheten, det kan aldrig vara okej att försätta allmänheten i fara för att man är missnöjd! Det är inte okej efter en förlust i fotbollsmatchen, och då får lagen betala notan för deras hulliganism. Men vem får betala för detta som sker i förorten? Ska vi höja skatten för dom som bor i Husby? Eller polisen ska låta bli och åka dit?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar