måndag 31 januari 2011

Klass 9A


SVT drar igång en ny säsong av deras "Klass 9A". Denna gång befinner dom sig på en skola i Örebro, sist var det min gamla skola, Johannesskolan i Malmö, som fick äran att vara med i detta underbara projekt.

Detta program visar klart och tydligt vilka problem dagens skola har, och i de flesta fall kan jag faktiskt säga att det beror oftare på lärarna än på eleverna att deras resultat är dåliga.

Denna gång har dom endast tre pedagoger, och min favorit Gunilla är med igen. Så rak och tydlig som hon är önskar man att alla lärare var. Hon har en förmåga att se varenda elev, uppfattar allt och låter ingenting passera. Hon ställer tydliga krav och visar uppskattning till alla som ger henne respekt. Deras mål är att klass 9A skall vara 100% behöriga till gymnasiet på ett år, kommer de att lyckas?? Innan de började så hade 33% underkänt i 50% av ämnena, så det lär bli en tuff utmaning. Och viktigast av allt är att de skall coacha sina lärarkolleger, och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Även om man inte har skolbarn så är detta program/dokumentär helt klart sevärd. SVT 1 kl: 20.00 på måndagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar