onsdag 29 juni 2011

jo en sak till bara...

.........nu sedan jag är ägare till rostfri ugn och mikro/fläkt så undrar jag om någon kan svara på hur man torkar av dessa för att slippa fläckar?? Jag kan inget om sådan nymoderniteter ;)) så jag är tacksam för hjälp så man inte får ett skitigt stugkök :).

Ett tecken till att man börjar bli till åren

Peter och jag natthandlade igår kväll. Halv nio på kvällen var det han, jag, väktaren och kassörskan på Coop, så det var verkligen lugnt. Man kunde lugnt gå och titta på allt, och som sagt i tidigare inlägg, så behövdes skafferiet fyllas på. Vi kom upp i det nätta beloppet på 1 374,61 kronor MEN efter alla mina kuponger räknats bort så blev det bara 871 spänn!! Ha!! Visst är det ett tecken, men jag ser det bara positivt...mer pengar till vin :))

Dagens middag blev sommaraktig, ruccola, tomat, mozarella, fefferoni, stekt aubergine och stekt grillost.....mums!!



Tendenser på att man blir äldre??

Varit vaken mellan 03-06 inatt och bara legat och vänt och vridit mig hela tiden. På med täcke, av med täcke, höger sida, vänster sida, dricka, kissa, kudde på huvudet, kudde under benen....osv. Men sen somnar man och när man sen vaknar genomsvettig och totalt slut i rutan vid 10 så känner man sig bakis. Så vem behöver festa för att få äran att uppleva den härliga känslan ;))

tisdag 28 juni 2011

Godaste middagen (denna veckan)

Det börjar sina i kyl och frys i slutet på månaden och man får ta vad man haver när det är dags för middag helt enkelt. Torsk och räkor tinades, gjorde en sås på fiskbuljong, alpro sojagrädde, lätt creme fraisch, mjölk, persilja, gräslök och vitvinsvinäger. Kryddade med cayennpeppar, vitpeppar, salt och Trocomare örtkrydda och lite pressad citron. Lätt bitar av torsken sjuda i vatten med salt, hel vitpeppar och lagerblad. Sen lyftes de över i såsen (försiktigt!) och i med skalade räkor. Kokt nypotatis och lite extra citron till och sååååå gott det blev!!! En höjdarmiddag på sånt som fanns i skafferiet.



Efter maten blev det kaffe, har ju liiiiite olika sorter att välja på nu ;))


lördag 25 juni 2011

Midsommar 2011

Firades på Lindeborg med trevligt sällskap av mamma & Lennart (Tack för att vi fick vara hos er!!), Ingrid, Annette, Sandra & Nichlas, oxå lilla Mollie såklart.
En hel del mat blev det, och en hel del dricka att svälja ner all mat blev det oxå.




Sill


Annette kände sig lite tung i huvudet :)




Sandra får panik när hon skall öppna en flaska mousserande vin




Vissa är skeptiska...









Starke Nichlas




Sandra kastar med tjong




men det är farmors pinne det andra laget får leta efter i buskarna




och de andra står och tittar på




"mjuk i knäna" stilen




Annette kör "mjuk i handleden-stilen"











Nattamat




fredag 24 juni 2011

Glad Midsommar

Idag firar hela Sverige midsommar. Sill, nubbe och jordgubbar står i fokus idag. Vädret är typiskt midsommaraktigt, så skall man ha klänning så får det bli med päls och paraply ;)



Glad midsommar önskar jag er alla!!

onsdag 22 juni 2011

Peters fölseda

Igår fyllde Peter år. I en månad innan så går han runt i alla affärer och pekar ut saker han kan få när han fyller år. Detta brukar sluta med att han får femdubbelt med presenter jämfört med oss andra ;)) Men så är han oxå det största barnet av oss alla ;)) Av oss fick han biljetter till Winnerbäck i höst på konserthuset, och det inkluderar ju iofs mig med :)





GRATTIS <3




tisdag 21 juni 2011

söndag 19 juni 2011

Stugan

Körde först in på IKEA för att köpa insattser till besticklådorna, sen bar det iväg med fullpackad bil och svärmor (nej hon var inte packad;)) till stugan. Det tog oss 5 timmar att börja se ljuset på all röra som det är där uppe. Inte konstigt i heller när man får leta kastruller och glas i garaget, och det står färgburkar inne i huset....efter flera års renovering så är nog inget där det egentligen skall vara. Att städa av allt var inte lönt då det skall borras upp inredningsdetaljer på badrummet i veckan (förhoppningsvis). Men lite saker kom på plats i köket. Men det är mycket kvar att göra och det lär ta tid med tanke på att jag är långt ifrån bra i ryggen. Skönt att ha svärmor med, annars hade jag aldrig orkat. Peter fick iordning på gräs och nerfarten efter borrningen, sådde gräs som borde ta sig efter det störtregnet som kom när vi var klara.
Efteråt så åt vi middag i Kivik, välbehövt!
Inte ett enda foto fick jag tagit på hela dagen, så ni får försöka använda er fantasi hur där ser ut nu ;))

lördag 18 juni 2011

Ute och luftat oss

Har varit och handlat jord, vi ska till stugan imorgon och fixa lite. Så ikväll packas bilen full med alla saker man har inhandlat inför vårt nya kök. Är nu uppe i 5 blåa IKEA-påsar med grejer...ska bli kul.
Tog en runda på Ribban, och Peter stannar och handlar i varje kiosk....här var det dricka som gällde.



Inget badväder, men ändå skönt att komma ut.


Inatt kommer sonen hem :))




onsdag 15 juni 2011

Uppdatering

I söndags ville Peter åka och "fika". För honom kan detta betyda allt från en glass till tre rätter på Savoy. Det blev något mittemellan....sen lunch på Fridays. Denna rätt måste jag rekommendera, Chicken Quesidillas (tror jag det stavas). Var så himla gott!!

Igår firade vi farmor som hade födelsedag. Vi tog henne till "vårt" sushi-ställe, och hon gillade det. Hon åt ifs kycklingspett med ris, men hon fick lite smakprov av oss andra på vad sushi är. Jag testade något nytt, friterad sushi! Det var gott, men ovant att äta varm sushi.




Här spanar hon in Peters sushi....



Sen har vi fått ett nytt husdjur här hemma.....han går under namnet "Pingu", visst är han söt!




Jo en sak till...... det blir ingen operation!! Mitt diskbråck har äntligen börjat spontanbacka!! Nu väntar träning, så får jag hoppas att det fortsätter på rätt håll!! Känns såååå himla skönt!! Då kanske denna sommar blir bra ändå ;)) Jippiiieee



måndag 13 juni 2011

Hört av sonen, eller jag jagade honom så han blev orolig och undrade varför jag sökte honom..

Fick för mig att ringa sonen (som är i Turkiet med 4 kompisar, om nu någon missat detta!!) igår kväll....detta hade vi inte bestämt att jag skulle göra...men jag ringer...och inget svar får jag såklart!! Så då skickar jag ett glatt sms att jag bara "ville höra hans röst", så han kunde svara på det när han kom hem på natten, tänkte jag. MEN ungdommar tänker inte som vi, vuxna hyperstirriga, överbeskyddande mammor. Så hela natten har jag legat och oroat mig och undrat hur lång tid det tar innan Turkisk polis hittar mig...osv....osv. Så på förmiddagen skickar jag iväg ett nytt sms, nu låter det mer "VAD HÄNDER???". Då ringer sonen (så klart) och undrar vad det är med mig.....och det undrar jag med....ibland!

lördag 11 juni 2011

Det skrivna talet....

Kära älskade Philip

Då har Din stora dag kommit, och nu väntar en ny tid för dig och det är klart att vi alla som är här idag vill önska dig lycka till i framtiden.
Men vi måste så klart blicka tillbaka lite först innan vi kan se framåt.....Du har aldrig tyckt om förändringar, och när du började på dagis så var du mest orolig och nervös. Du tyckte bäst om att vara hemma. Din dagisfröken Jeanette sa att du skulle ha med dig ett gosedjur som du kunde finna tröst i, speciellt vid vilan. Så när alla barnen sprang ut till sina hyllor för att hämta snuttefiltar, nappar och gosedjur, så hämtade du "den som snöar".....Detta var en sådan liten snöglob som egentligen var en julsak med tomte i, som snöade när man skakade runt vattnet. DEN var din trygghet!! Och du kunde inte somna utan den. Lite panik blev det för hela familjen när den en dag läckte ut allt vatten, men du behöll både lugnet och den.
Du har alltid varit den tysta killen. Kanske en av anledningarna till ditt lite tillbakadragna sätt beror på att du har lite galna föräldrar. Som när det var påskfest på dagis och vi kom på att vi skulle klä ut dig till kyckling. Du fick en gul tröja som vi fäste gula fjädrar på, lite gula fjädrar sattes i ditt hår och du fick röda långkalsonger....världens sötaste kyckling....det finns bildbevis.
I skolan sen var du alltid skötsam och duktig. En klassiker som vi alltid fick höra på alla utvecklingssamtal var att du skulle prata mer. Så var det i alla ämnen, utom musik! När du gick i 7:an så stod det i ditt omdöme från musikläraren att du var mycket musikalisk och att du hade fin sångröst som du skulle fortsätta använda......detta förvånade oss alla då du ALDRIG hade sjungit en ton på någon musiklektion, för du var rent för blyg. Kanske läraren hade bedömt fel elev?? Annars har vi missat något!
När det var dags för gymnasieval, så blev det svårt för dig att välja. Nu blev det Bygg och du har bytt inriktning några gånger under tiden, men varför inte prova på så mycket som möjligt?? Kanske du hellre hade velat gå frisörutbildningen...?...men det är inte försent!! Dessa tre år har rusat iväg, du har skött allt med din skola själv och tagit ett stort ansvar, vi är så stolta över dig!! Nu väntar nya tider, ett nytt kapitel i ditt liv börjar.....det finns många sätt att uttrycka denna speciella händelse på, men en sak vill vi, din mamma och pappa, att du tar med dig, vi finns här för dig, för alltid! Vi älskar dig! Och vägen är målet, men livet är NU!

Studentfirande!!

Så igår var det äntligen dax för vår första sons student!! Väntan och längtan har varit lång, men allt blev så himla bra. Men är det någon som behöver hjälp när det riktigt skiter sig vid ert studentplanerande så har jag alla kontakter ni behöver. Allt från ingen text på studentmössan till ingen transport till studenten....jag har nu alla viktiga telefonnummer!



Vi pyntade hemma



Sötaste ungen!!!




Glad och förväntasfull syster

Glad Philip utsparkad från sin skola



Stolt mamma som kastar sig runt halsen på sin son



Emma, farmor, mamma och studenten



Han blev väldigt glad för sin fina transport...



Glada killar





Inlastning




och iväg det bär genom Malmös gator och torg



Förväntansfull....



Glad student tar emot alla gäster



Studenten får mat (och dryck) i magen



Gäster och massor med god mat (som jag var helt oskyldig till)



Sandra hugger in



Finaste Cupcakesen



Annette, mamma (kocken), Christian, Jennie och lite lite av Lennarts hjässa






kan man äta blomma?????



....jag provar!!!!







Jag hoppas att Philip fick en underbar minnesvärd dag! Det känns som han blev jättenöjd. Tack till alla gäster som kom och uppvaktade honom! Och tack till mamma och Lennart för den goda maten!