lördag 11 juni 2011

Det skrivna talet....

Kära älskade Philip

Då har Din stora dag kommit, och nu väntar en ny tid för dig och det är klart att vi alla som är här idag vill önska dig lycka till i framtiden.
Men vi måste så klart blicka tillbaka lite först innan vi kan se framåt.....Du har aldrig tyckt om förändringar, och när du började på dagis så var du mest orolig och nervös. Du tyckte bäst om att vara hemma. Din dagisfröken Jeanette sa att du skulle ha med dig ett gosedjur som du kunde finna tröst i, speciellt vid vilan. Så när alla barnen sprang ut till sina hyllor för att hämta snuttefiltar, nappar och gosedjur, så hämtade du "den som snöar".....Detta var en sådan liten snöglob som egentligen var en julsak med tomte i, som snöade när man skakade runt vattnet. DEN var din trygghet!! Och du kunde inte somna utan den. Lite panik blev det för hela familjen när den en dag läckte ut allt vatten, men du behöll både lugnet och den.
Du har alltid varit den tysta killen. Kanske en av anledningarna till ditt lite tillbakadragna sätt beror på att du har lite galna föräldrar. Som när det var påskfest på dagis och vi kom på att vi skulle klä ut dig till kyckling. Du fick en gul tröja som vi fäste gula fjädrar på, lite gula fjädrar sattes i ditt hår och du fick röda långkalsonger....världens sötaste kyckling....det finns bildbevis.
I skolan sen var du alltid skötsam och duktig. En klassiker som vi alltid fick höra på alla utvecklingssamtal var att du skulle prata mer. Så var det i alla ämnen, utom musik! När du gick i 7:an så stod det i ditt omdöme från musikläraren att du var mycket musikalisk och att du hade fin sångröst som du skulle fortsätta använda......detta förvånade oss alla då du ALDRIG hade sjungit en ton på någon musiklektion, för du var rent för blyg. Kanske läraren hade bedömt fel elev?? Annars har vi missat något!
När det var dags för gymnasieval, så blev det svårt för dig att välja. Nu blev det Bygg och du har bytt inriktning några gånger under tiden, men varför inte prova på så mycket som möjligt?? Kanske du hellre hade velat gå frisörutbildningen...?...men det är inte försent!! Dessa tre år har rusat iväg, du har skött allt med din skola själv och tagit ett stort ansvar, vi är så stolta över dig!! Nu väntar nya tider, ett nytt kapitel i ditt liv börjar.....det finns många sätt att uttrycka denna speciella händelse på, men en sak vill vi, din mamma och pappa, att du tar med dig, vi finns här för dig, för alltid! Vi älskar dig! Och vägen är målet, men livet är NU!

2 kommentarer:

  1. FINT!!! ... skulle vilja se bilden när han var kyckling :)

    SvaraRadera
  2. världens underbaraste bror man kan önska sig!

    SvaraRadera