onsdag 11 maj 2011

Semifinal 1

Det finns viktiga saker och så finns det Eurovision Song Contest! Och att bedöma och ha åsikter om musik är det som är minst upprörande av allt man kan tycka till om. Att skriva om fotboll, politik eller religion är ämnen som jag inte ger mig in på att diskutera på min seriösa blogg, utan här får ni åsikter om sånt som livet inte fungerar utan-MUSIK!
Igår kväll var 1:a semifinalen i årets ESC, och jag ger er här mina åsikter.


Island

Rörande berättelse att bandet uppstod när musikförfattaren avled för att framföra hans melodi som en hyllning till honom. De går hårt in med att köra den lätta stilen som Tyskland vann med i fjol, men jag tyckte att låten inte räckte till för en final. Men nu fick dom det, och det är ju kul för Norden....


Norge

Men att inte Norge fick en finalplats har jag lite svårt att förstå...denna fotbolls-VM dänga sätter sig som ett klister på hjärnan och deras framträdande var glatt och klämmigt! Vad hände?? Min givna favorit blev en Norge-historia.Serbien


Gillar Serbiens låt mycket! Den är 60-tals glad och en riktig östeuropaschlager. Och ett stort plus att hon sjöng på sitt hemspråk!! Jag gillar när dom gör det!! Förutom när Portugal gör det!! Åh herreguuuud!! Var det deras svar på "Vilse i pannkakan"-barnprogrammet från 70-talet som stod och stampade på scenen?


Ungern


Först var det lite svårtolkat när jag hörde denna låt, men sen så satt den! Underbar schlager från Ungern (?)!! Hur gick detta till?? Modern men ändå klassisk schlager, ja det var oväntat!

Rysslands popdiva gillade jag inte alls! Och inte för att han och vår Eric redan bråkat i pressen, utan för att det var en dålig låt, helt enkelt! Och himla tur att inte Danny gick vidare för då hade vi och Ryssland haft samma dansnummer (eller?)

Maltas svar på en manlig Linda Bengtzing tyckte jag däremot om! Men den får jag inte se på lördag...

Att kalla det rapp i Greklands bidrag tycker jag är en kränkning till rappen (och då tycker jag inte om rapp)!! Så meningslöst att förstöra denna vackra refräng med detta drabblandet!

Och att Georgien kallar sitt bidrag rock är en ännu större kränkning!! Antagligen kom de med för att folk blev skrämda helt enkelt!

Schweiz bidrag var charmigt och hon hade en bra röst, men ingen favorit hos mig.

Nu ser jag framemot semi 2 på torsdag och håller tummarna att det går bra för Sverige, för annars kommer jag att tycka jättesynd om Eric! Man får säga vad man vill om honom, låten, hans engelska uttal, rösten och kläderna, men en artist som verkligen satsar allt för sitt land har vi skickat denna gång!!

1 kommentar:

  1. Mycket bra info då jag inte såg programmet! Verkar inte som jag missat så jättemycket.

    SvaraRadera